• În stoc
  • Primeși comanda azi!
  • Livrare rapidă în Sibiu
  • Ridicare din librărie
  • -9,98 lei
  • Nou

La cinci pasi de tine - Rachael Lippincott, Mikki Daughtry de
Rachael Lippincott, Mikki Daughtry

Despre La cinci pasi de tine - Rachael Lippincott, Mikki Daughtry

Caracteristici La cinci pasi de tine - Rachael Lippincott, Mikki Daughtry

Categorie Romance

Editura Litera

Pagini 288

Copertă Brosata

Descriere La cinci pasi de tine - Rachael Lippincott, Mikki Daughtry

Opera literară “La cinci pași de tine” este una specială, atât din prisma faptului că este scrisă de trei autori, cât și din faptul că este scrisă după ecranizarea poveștii ce s-a dorit a se face cunoscută publicului larg. Astfel de opere sunt realizate datorită impactului avut asupra audienței, ele presupunând colaborare, răbdare și multă încredere între colaboratori. 

Cei trei autori ai cărții fac parte din sfere sociale diferite, însă împreună au pus bazele acestei opere ce a înregistrat un mare succes, și datorită reușitei realizate de ecranizarea filmului. Romanul este o poveste romantică, cu un final anunțat, nu unul fericit, însă toate acțiunile sunt pline de speranță și toate greutățile sunt marcate de zâmbete ce emană doar sentimente frumoase. 

Rachael Lippincott, una dintre autorii cărții, s-a născut în Philadelphia și a crescut în Pennsylvania; are un master în literatura engleză și în prezent își împarte timpul între activitatea de scriitor și cea de antreprenor, un business cu mâncare. Aceasta este cel mai bine vândut coautor al revistei internaționale americane  “The New York Times”. Alte cărți scrise de ea sunt “Lista norocoasă”, “Cinci picioare în afară” sau “Tot acest timp”. 

Mikki Daughtry, al doilea autor al romanului, este din Atlanta și a studiat teatrul la Universitatea Brenau; în prezent locuiește în Los Angeles și este scenaristă și autoare de ficțiune pentru tineret. Tobias Iaconis, al treilea scriitor al volumului, s-a născut în Germania și a studiat literatura engleză la Universitatea Haverford ; el este tot scenarist și este partenerul profesional al lui Mikki. Împreună lucrează la diverse scenarii pentru CBS Film sau Netflix, de asemenea au pus în scenă filme precum “All this time” sau “Dirty Dancing”. 

Cartea “La cinci pași de tine” a fost publicată după ecranizarea filmului cu același nume, lucru decis de către regizorul Jacob Elordi. Producția filmului este inspirată de cele peste 30.000 de victime ale fibrozei chistice, iar filmul îi este dedicat lui Claire Wineland; ea este o tânără vloggeriță și speaker motivațional care și-a transpus viața de pacient în scris până în ultima clipă și care s-a implicat în decorul și pregătirea actorilor pentru interpretare. Claire a înființat o fundație pentru bolnavii de fibroză chistică și familiile lor. Aceasta a murit în urma unui accident vascular, la scurt timp după operația de transplant de plămâni. 

Romanul a primit în 2019 “Premiul Goodreads Choice” la categoria cea mai bună ficțiune pentru tineri. Goodreads este o companie media pe internet fondată în 2006, unde anual se realizează un clasament pe baza voturilor date de către cititori. Acesta funcționează ca o comunitate pentru cititori, unde pot crea propriile recenzii, liste de lectură sau pot interacționa în mod direct cu autorii cărților. Ficțiunea este o reprezentare produsă de imaginația cuiva și care nu are corespondent în realitate- este ceva posibil, o idee de viitor sau ceva probabil întâmplat în trecut.

Ecranizarea sa este realizată în 2019 de CBS Film (o companie americană de producție și distribuție filme fondată în 2007) sub regia lui Justin Baldoni, iar scenariile sunt scrise de Mikki și Tobias. Protagoniștii care joacă rolurile personajelor principale sunt Haley Lu Richardson( Stella) și Cole Spouse(Will). Filmul a primit recenzii mixte din partea criticilor și a avut încasări de peste 90 de milioane de dolari în întreaga lume.

Publicul căruia se adresează această poveste este cel al adolescenților, care îi atenționează asupra unor aspecte negative ale vieții și impactul asupra lor, dar și cum pot trece peste aceste etape, în care suntem singurii salvatori ai propriei vieți. 

Romanul este încadrat ca și curent literar în romantism dramatic. Romantismul literar a apărut la sfârșitul secolului XIX, migrația influențelor impuse de acesta determină coexistența lui alături de alte curente literare. Ca și trăsături ale romantismului dramatic cele mai cunoscute sunt cultivarea sensibilității, a imaginației și a fanteziei creatoare, minimalizând rațiunea; acordă o importanță deosebită sentimentelor omenești, cu predilecție iubirii, iar trăirile interioare sunt foarte intense. 

Acest volum prezintă povestea Stellei și a lui Will, doi tineri ce suferă de fibroză chistică. Autorii atrag atenția asupra acestei boli incurabile, în care pacientul are nevoie de plămâni noi pentru a mai supraviețui câțiva ani, nu pentru a se vindeca complet. Fibroza chistică este o boală provocată de mutații genetice, iar în momentul în care aceasta afectează plămânii, cel mai des se ajunge la deces. 

Opera literară debutează cu povestea Stellei, personajul feminin principal, o tânără adolescentă care este depistată ca având acest tip de boală. În încercarea ei de a duce o viață normală, își decorează camera de spital cu propriile desene, realizează un jurnal, se apucă de vlogging și oferă atitudine pozitivă tuturor celor din jur. Aceasta își realizează și o listă cu lucruri pe care dorește să le facă înainte să moară pentru a putea profita din plin de fiecare clipă din viața ei. Stella este un pacient model care își ia medicamentația și face toate tratamentele necesare pentru a avea o șansă la transplant.

În același spital este internat și Will, personajul principal masculin, un tânăr care a renunțat la a se mai bucura de viață și își dorește să împlinească vârsta de 18 ani pentru a nu mai fi obligat să stea în spital sub tratament permanent. Cei doi se îndrăgostesc la prima vedere, însă din cauza problemelor de sănătate pe care le au, a infecțiilor la care sunt predispuși, trebuie să păstreze permanent o distanță de 5 pași. În cazul în care ei nu păstrează distanța impusă, riscă să se îmbolnăvească cu o bacterie mortală, singura lor salvare fiind obținerea unui transplant pulmonar.

Cei doi duc o bătălie continuă, atât cu propriile vieți și sentimente, cât și cu cei din jur. Stella are nevoie de timp pentru ca familia ei să se obișnuiască cu ideea că nu va mai trăi, iar Will vrea doar să își trăiască viața fără a-l mai interesa de cei din jur. Deși cei doi sunt diferiți, fiecare alegând modul lor unic de a înfrunta boala, ambii își doresc o viață normală, să se poată bucura de viață, de adolescență și de sentimentul iubirii. 

O scenă plină de impact asupra celor doi, este momentul în care Stella îi organizează o cină surpriză lui Will, cu ocazia zile sale de naștere. Aceasta apelează la cel mai bun prieten al ei, Poe, care a doua zi moare, fapt ce o marchează foarte mult. Poe este suferind de aceeași problemă, el fiind cel mai apropiat de Stella, din toate punctele de vedere, împărtășind toate clipele din viața lor. 

Ei petrec tot timpul împreună învățând unul de la celălalt lucruri esențiale despre viață și se descoperă unul pe altul. În momentul în care Stella primește vestea că i s-a aprobat transplantul de plămâni, ea este pusă în situația de a alege o nouă viață fără Will sau de a renunța la transplant și să își trăiască povestea de dragoste cu el. 

Titlul cărții vine de la regula enunțată de Cystic Fibrosis Foundation asupra faptului că pacienții cu fibroză chistică trebuie să păstreze o distanță de cel puțin șase pași între ei, însă enigma stă în faptul că în roman sunt de fapt doar cinci pași- motivul îl puteți afla doar citind cartea. 

Cartea nu a fost scrisă doar pentru a face cunoscută fibroza chistică, esența sa reprezintă povestea de iubire imposibilă a doi tineri, în jurul căreia guvernează relații de prietenie, povești de familie, instincte de supraviețuire. 

Acest roman ne învață cât de importantă este viața, cât de valoros este timpul, cât de mult înseamnă aerul pe care îl respirăm, cât de importantă este sănătatea, cât de importanți sunt oamenii din jurul nostru. 39,90 lei
29,93 lei Economiseste 9,98 lei
Nicio taxa 2 zile
disponibil 9786063369711
Cantitate
Pe stoc

favorite_border Wishlist

Wishlist

Momentan nu ai produse în wishlist

favorite_border 0