• În stoc
  • Primeși comanda azi!
  • Livrare rapidă în Sibiu
  • Ridicare din librărie
  • -14,75 lei
  • Nou

Trei metri deasupra cerului - Federico Moccia de
Federico Moccia

Despre Trei metri deasupra cerului - Federico Moccia

Caracteristici Trei metri deasupra cerului - Federico Moccia

Categorie Moderni, contemporani

Editura Bestseller

Copertă Brosata

Descriere Trei metri deasupra cerului - Federico Moccia

Federico Moccia  (n. 1963- prezent) este scriitor, scenarist și regizor italian; acesta a debutat ca asistent de scenă în lumea cinematografiei, continuă ca regizor și scenarist în televiziune pentru diverse emisiuni de divertisment cu un mare succes, precum “Pariem că…”, “Bună Darwin” sau ‘’Trenul dorințelor”.

 În 2004, se lansează pe ecrane filmul “Trei metri deasupra cerului”, bazat pe romanul său cu același nume, având un impact foarte mare asupra publicului. În același an, datorită marelui succes al filmului, cartea sa primește două premii importante, precum “Premiul Torre di Castruccio” și “Premiul Insula Romana”; alte romane importante ale autorului sunt “Te vreau”, “Promenada”, “De trei ori tu’, “Te doresc” sau “Îmi pare rău, dar vreau să mă căsătoresc cu tine”. 

“Trei metri deasupra cerului” este primul roman al autorului, publicat în 1992, volum publicat din banii săi; acesta are un succes imens în rândul adolescenților, astfel apar ofertele din partea editurilor pentru publicare, la început în limba italiană și spaniolă, astăzi fiind tradus în peste 14 limbi diferite. Cartea este vândută în toate țările europene, dar și în afara Europei, precum Japonia sau Brazilia. În 2010 și în 2011, volumul este considerat cel mai bine vândut, conform Clasamentului “Nielsen”, cu peste două milioane de exemplare vândute în Spania și peste 12 milioane de exemplare în toată lumea. 

Prima ecranizare e filmului “Trei metri deasupra cerului” din 2004 este realizată de regizorul Luca Lucini, având în rolurile principale pe Katy Louise Saunders( care interpretează Rolul lui Babi) și Riccardo Scamarcio( ce interpretează rolul lui Step). A doua ecranizare a romanului este făcută în 2010, sub regia lui Fernando Gonzalez Molina, personajele principale fiind interpretate de Mario Casas și Maria Valverde; filmul are un mare impact încă din primul weekend cu peste două milioane de euro încasări și peste zece milioane de euro încasări în prima lună a lansării sale, devenind cel mai de succes film al anului 2010. 

Autorul a continuat povestea de iubire în alte două romane cunoscute,“ Te doresc” și  “De trei ori tu’, unde surprinde faptul că prioritatea este propria fericire, personajele se maturizează, se face trecerea la un alt nivel- de la viața de adolescent la cea de adult. Aceste două volume, continuă povestea primului volum creat al autorului, ulterior fiind și ele ecranizate și având același efect pozitiv asupra publicului.

Bestsellerul “Trei metri deasupra cerului” este încadrat ca și gen literar romantismului. Acesta a apărut prima dată în literatura germană concomitent cu apariția clasicismului. La sfârșitul secolului al XVIII-lea, romantismul s-a extins și în celelalte țări europene. 

Tema centrală a romantismului este idealul și dorința de libertate , în prim plan fiind omul și autoexprimarea; personajele aparțin tuturor categoriilor sociale, se pune accent pe afirmarea originalității, a creației și a sensibilității. Principalele teme specifice autorilor romantici sunt iubirea, istoria, condiția omului, singurătatea, revolta, natura sau folclorul. Aceștia sunt pasionați de mister, creează personaje și acțiuni excepționale. 

Stilul literar al lui Moccia este specific romantismului, simplu, însă fluent, capabil să implice, să însuflețească și să trezească emoții neașteptate; dialogurile sunt tipice adolescenților. Cartea este construită pe mai multe planuri narative, astfel există părți în care totul este povestit la persoana a treia sau părți în care se relatează din partea protagoniștilor.

 Romanul nu este scris liniar, este retrospectiv, pentru ca cititorul să înțeleagă mai bine acțiunea. Mix-ul combinat de replici cu vocea autorului este cel care ține în suspans cititorul și fac ca acțiunea să fie ambiguă, imprevizibilă. 

Această operă literară a fost un bestseller unic; a fost prima carte a unei generații de adolescenți dornici de noi experiențe, care trăiesc intens prima iubire, care chiar dacă se sfârșește rămâne în inimă pentru totdeauna.  Bestsellerul este o lucrare literară care este foarte populară sau deține recordul la vânzări, acest tip de scrieri fiind publicate într-un clasament. 

Titlul acestui roman reprezintă locul în care cele două personaje principale se regăsesc, unde se simt în siguranță, unde pot fii fericiți, unde nimeni nu le poate înfrâna clipele de iubire și de nebunie, un loc doar al lor. 

Conținutul cărții reprezintă o călătorie prin viața reală în care se regăsesc sentimente precum iubire și bucurie, dar și minciuni și  tristețe; autorul relatează  povestea de dragoste dintre Babi și Step, într-o variantă dinamică și modernă. 

Acțiunea se petrece în Roma, un oraș unde tinerele personaje se plimbă cu diverse autovehicule și surprind frumusețea  minunatelor străzi, cartiere și parcuri ale orașului. Roma este capitala Italiei, ce are o istorie îndelungată fiind și capitală a Republicii Romane, a Imperiului Roman sau a Bisericii Romano- Catolice. De-a lungul timpului a devenit un important centru turistic, cele mai vizitate fiind Colosseumul , Panteonul, Columna lui Traian sau Piața Sfântului Petru.

“Trei metri deasupra cerului” prezintă povestea de dragoste controversată dintre Babi Gervasi și Step Mancini, cei doi provin din societăți sociale total diferite, sentimentul de iubire dintre ei doi îi aduce împreună, în ciuda diferențelor sociale. Iubirea lor este una controversată, pentru care vor trebui să lupte, o luptă în urma căreia toți cei din jur suferă și se lovesc de diverse probleme. 

Babi, personajul principal feminin al cărții, este o elevă model, o fată inteligentă, frumoasă, bogată și cuminte, care face parte dintr-o familie unită; Step, personajul principal masculin al operei, este un băiat rebel, ce face parte dintr-o familie separată. 

 

Ea dezaprobă comportamentul lui, și încearcă să îl facă să vadă altfel lucrurile, acesta văzând-o ca pe o salvare pentru el de a scăpa de suferința în care trăiește. Însă independența lui Step o face pe Babi să își dorească și ea să fie liberă și să trăiască senzația de adrenalină;  oferindu-i curajul necesar să obțină ce își dorește, aceasta începe să chiulească de la școală, fuge cu Step la mare sau falsifică semnătura mamei sale.

Pe parcursul acțiunii replicile dintre cei doi sunt acide și pline de tachinări, atracția dintre cei doi este vizibilă și foarte puternică; însă un eveniment tragic, moartea celui mai bun prieten al lui Step la cursele ilegale de motocicletă la care participau,  le schimbă percepția asupra lumii și își dau seama că sentimentul de dragoste dintre ei nu este suficient pentru ca relația lor să funcționeze și să aibă continuitate, singurul lucru salvator fiind ca ei să se schimbe. 

Primele întâlniri dintre ei nu sunt foarte plăcute; de exemplu cei doi se întâlnesc la o petrecere, unde Babi este alături de prietenul ei, Iar Step apare acolo nefiind invitat. Acesta împreună cu prietenii lui motocicliști devastează toată casa, iar Babi supărată pe cele întâmplate îi toarnă un pahar cu suc în cap, la acel moment necunoscându-se. În continuare, evenimentele iau amploare, Step o bagă sub dușul rece, apoi o urmărește când pleacă cu prietenul ei, le lovește mașina, apoi o răpește ca să o ducă el acasă la părinții ei, fiind abandonată de către iubitul ei, pe drum, după impactul cu mașina. Un alt eveniment surprinzător al acțiunii este faptul că Step devine apreciat de către părinții fetei, în urma unui joc de biliard în care acesta alături de tatăl ei câștigă 200 de dolari. 

Pe baza unor astfel de peripeții se realizează atracția inevitabilă dintre personajele principale, în plan secund urmărindu-se și povestea de dragoste dintre cei mai buni prieteni ai lor. Această a doua iubire are impact asupra finalului cărții, care datorită accidentului de motocilcletă, personajele principale decid că trebuie să se despartă după doar câteva luni de povești și sentimente pline de emoție. Ulterior cei doi își refac viața separat, însă mereu sunt dezorientați de momentul în care se vor vedea față în față, fiind conștienți că sentimentele de iubire dintre ei doi nu vor dispărea niciodată.  

Modul în care autorul construiește imaginile este foarte interesant- întâi construiește imaginea de ansamblu, mediul în care are loc scena și interacțiunea altor personaje, ca mai apoi să plaseze personajele principale, întregind astfel tabloul. Moccia prezintă situații cheie din trecutul personajelor, evenimente care le-au marcat viața. Trecerea de la trecut la prezent se face lin și bine punctat. 

Dincolo de povestea de iubire, romanul menționează și o serie de brand-uri de prestigiu pentru articolele vestimentare și nu numai- ochelari, blugi, cămăși, pantofi, autovehicule. Această poveste de iubire este foarte atractivă pentru publicul adolescentin, este condimentată cu curse ilegale de motoare și momente de tensiune psihologică cu scopul de a oferi o morală realistă. 

 

Autorul surprinde în cele 340 de pagini o frumoasă iubire de liceu, prima iubire, în care ne regăsim cu toții, mai ales tinerii adolescenți. Este acea iubire la care fiecare fată visează și pe care fiecare băiat și-o dorește. Romanul ne învață că iubirea poate trece peste orice prejudecată și că merită să lupți pentru sentimentele de dragoste.  

59,00 lei
44,25 lei Economiseste 14,75 lei
Nicio taxa 2 zile
disponibil 9789975315432
Cantitate
Pe stoc

favorite_border Wishlist

Wishlist

Momentan nu ai produse în wishlist

favorite_border 0