• În stoc
  • Primeși comanda azi!
  • Livrare rapidă în Sibiu
  • Ridicare din librărie
  • -11,25 lei
  • Nou

Contele de Saint-Germain - Omul care sfideaza timpul - Cooper-Oakley Isabel de
Cooper-Oakley Isabel

Despre Contele de Saint-Germain - Omul care sfideaza timpul - Cooper-Oakley Isabel

Caracteristici Contele de Saint-Germain - Omul care sfideaza timpul - Cooper-Oakley Isabel

Categorie Ezoterism

Editura Herald

Pagini 224

Copertă Brosata

Descriere Contele de Saint-Germain - Omul care sfideaza timpul - Cooper-Oakley Isabel

Contele de Saint Germain -Omul care sfidează timpul 

Harriet Isabella (Isabel) Cooper-Oakley (31 ianuarie 1854 - 3 martie 1914), născută în India, a devenit celebră după ce s-a mutat în Europa, publicând peste 71 de jurnale teosofice renumite, printre care și ”Contele de Saint Germain -Omul care sfidează timpul”, ”Către sursele ascunse ale masoneriei”, ”Tradiții Mistice”, ”Tradiția masonică și contele de Saint-Germain” sau ”Studii în doctrina secretă”. Isabel a fost membră a Societății Teosofice din Londra, a Inner Group HPB Londra -un grup interior al secțiunii ezoterice. 

Cartea este publicată în secolul al XVIII-lea, în perioada teozofică, un curent literar încadrat în ezoterism. Teosofia, ca și mișcare filosofică, a fost foarte populară în perioada 1801-1999, fiind un ansamblu de elemente creștine, orientale, dar și spiritiste; aceasta este o doctrină care declară înțelepciunea divină un obiect al cunoașterii umane. 

Teosofiile antice afirmă că misiunea omului este să aibă intuiția divinității, susțin reîncarnarea sufletului, propun tehnici de meditație; teosofia neoplatonică presupune cunoașterea divină la care omul poate accede doar prin intermediul unei experiențe mistice. 

Această mișcare filosofică și religioasă este încadrată în caracteristicile ezoterismului, un curent literar care își conturează semnificațiile în funcție de influențele mișcărilor; astfel, rădăcinile ezoterismului încep în anii ‘60 cu mișcarea Hippie, se continuă cu mișcarea New Age a anilor ‘70-’80, urmând ezoterismul anilor ‘90 în care literatura abordează o multitudine de terapii, care vindecă absolut orice, de la probleme fizice, până la realizări personale sau profesionale. 

Ezoterismul este un concept filosofic-religios, prin care se desemnează cunoștințe și învățături, prin percepția unor fenomene spirituale, accesibilă inițiaților, precum citirea viitorului, tradiția Yoga sau neoreligia japoneză. Inițierea este definită ca fiind un ritual de trecere care marchează intrarea sau acceptarea într-un grup sau societate; de asemenea poate fi și o transformare în care inițiatul este născut într-un nou rol.

Acest tip de concept se adresează atât tinerilor, ofertele ezoterice fiind mediatizate prin intermediul mediului online, cât și adulților, preponderent femeilor din clasa de mijloc, oferind o multitudine de soluții medicale și spirituale. 

Cartea ”Contele de Saint-Germain -omul care sfidează timpul” este încadrată în acest curent literar, nu doar caracteristicilor scrise de autoare, ci și pentru că personajul cărții este un exemplu perfect pentru ezoterism- acesta dobândește foarte multe cunoștințe, aparițiile sale în marile cercuri ale lumii sunt pline de mister și aspectul său fizic este întotdeauna același. 

Autoarea a reușit să creeze o biografie a Contelui de Saint Germain, cercetând prin numeroase arhive; astfel în secolul al XVII-lea publică această carte în care surprinde cel mai bine adevărata personalitate a Contelui de Saint Germain, lucrare care cuprinde o serie de jurnale, scrisori și înregistrări private scrise despre conte de către membrii aristocrației franceze care l-au cunoscut.

Cartea ”Contele de Saint-Germain -Omul care sfidează timpul” a apărut în anul 2009, la Editura Herald, având un număr de aproximativ 224 de pagini. Deși la început nu a avut un succes mare, în prezent este foarte căutată, datorită misterelor pe care le cuprinde. 

Structura cărții este formată dintr-un scurt intro și 8 capitole, astfel - capitolul I - ”Mistic și filosof”, capitolul II -”Călătoriile și cunoștințele sale”, capitolul III -”Se apropie pericolul”, capitolul IV -”Prevestiri tragice”, capitolul V -”Lucrarea politică”, capitolul VI -”Saint Germain în Documentele Mitchell”, capitolul VII -”Tradiția masonică”, capitolul VIII -”Lucrarea masonică și tradițiile austriece”. 

Contele de Saint Germain a fost un aristocrat al secolului al XVII-lea, a cărui origine este necunoscută. Acesta s-a făcut remarcat prin profesiile sale, cum ar fi medic, muzician, spion, spadasin, lingvist, alchimist, bijutier, om de afaceri; un alt lucru prin care a devenit cunoscut a fost faptul că era un apropiat al capetelor încoronate. 

Acesta poseda o desăvârșită artă a dialogului, cunoscând toate limbile Europei; vorbea fluent franceză, germană, engleză, olandeză, rusă, spaniolă, portugheză, latină, chineză, arabă, cunoștea sanscrita și vechea greacă; în același timp, el avea și abilități de oracol. 

Contele își compunea singur propriile opere muzicale și cânta la vioară, precum și la alte instrumente muzicale, susținând două spectacole muzicale private în Londra. Cunoștea toate domeniile științei, era un alchimist desăvârșit, un bijutier iscusit, a perfecționat arta de a picta bijuterii. Studiile sale de alchimie au dus la descoperirea pietrei filozofale, care îi permitea transmutarea metalelor în aur.

O altă calitate a sa este cea de medic, creând diverse tratamente și rețete. De asemenea, profesia care l-a făcut cunoscut a fost cea de spion, acesta fiind arestat pentru spionaj în Anglia, ulterior fiind eliberat din lipsă de probe. A fost unul dintre cei mai buni spioni al marilor personalități istorice, fiind trimis în tot felul de misiuni secrete. 

În această carte, Isabel surprinde viața și caracterul contelui, printr-o serie de relatări bazate pe fapte istorice. Astfel, sunt relatate evenimente importante din viața sa, pe o perioadă de aproximativ 70 de ani, în diverse zone geografice importante ale lumii. Teosofii l-au considerat pe Saint-Germain drept unul dintre nemuritorii ascunși care manipulează istoria. 

Prima apariție a contelui Saint-Germain este în Franța, în 1742, unde se împrietenește cu marile personalități franceze, precum Ludovic al XVI-lea, Marie Antoinette, Voltaire, Jean Jacques Rousseau, Giacomo Cassanova sau Anton Mesmer. 

Ludovic al XIV-lea a fost regele Franței și al Navarei, timp de 72 de ani, una dintre cele mai lungi domnii din istoria  europeană; acesta s-a făcut remarcat prin faptul că putea lua decizii fără aprobarea Parlamentului, a făcut trecerea de la o monarhie judiciară la una administrativă, astfel Franța devenind o importantă țară cu putere economică în Europa.

Marie Antoannete s-a născut cu rangul de arhiducesă a Austriei, ulterior la vârsta de 15 ani, s-a căsătorit cu Ludovic al XIV-lea, și devine regină a Franței și a Navarei; aceasta s-a făcut remarcată prin excesele sale legendare și prin modul în care a murit în timpul Revoluției franceze din 1793, și anume prin ghilotinare.

Jean Jacques Rousseau a fost un filozof elvețian, scriitor și compozitor, unul dintre cei mai iluștri gânditori ai iluminismului. Acesta a avut influențe decizionale, alături de Voltaire și Diderot, în ceea ce privește spiritul revoluționar, principiile de drept și conștiința socială a epocii. 

Giacomo Cassanova a fost un aventurier amoros italian, originar din Veneția, devenit celebru prin peripețiile sale galante, prin scrierile sale franceze, un memorialist extraordinar, căruia îi plăcea să trăiască într-un mod libertin, motiv pentru care își crea tot timpul noi identități. 

Anton Mesmer a fost medic german, fondatorul teoriei pseudoștiințifice sau magnetismul animalelor, o tehnică terapeută care susține că există o forță invizibilă pe care o posedă toate animalele și oamenii; astfel 250 de ani mai târziu, în lumea medicală sunt acceptate biomagnetismul și magnetoterapia. 

Revenind la aventurile contelui de Saint-Germain, în 1762, acesta este nevoit să părăsească Franța și își creează o nouă identitate în Rusia, sub identitatea generalului Soltikov, participând la complotul care a adus-o pe tron pe Ecaterina cea Mare. În continuare, călătorește în mai multe țări, precum Italia, Polonia, Ungaria, Transilvania, Belgia sau Olanda, creându-și mai multe identități. 

În 1774, revine în Franța pentru a transmite mesajul familiei regale, de începere a revoluției, după care este nevoit din nou să părăsească țara. În 1779, contele se regăsește în Germania, unde se împrietenește cu Contele Charles de Hesse-Chasel; acesta îi dezvăluie o parte din cunoștințele sale. În 1784, se declară că acesta ar fii murit de pneumonie, însă nu s-a găsit nicio dovadă oficială a morții sale. 

În mod misterios, contele Saint-Germain, apare tot în Germania, în 1785 alături de Anton Mesmer, fapt dovedit și din scrierile oficiale masonice care îl aleg ca reprezentant al Masoneriei, în același an. Existența sa, după zvonurile că ar fi murit, este dovedită și din scrierile oficiale ale contesei d’Adhemar, care susține că ar fi vorbit cu el în 1789, când era închisă în închisoarea Bastiliei, ulterior văzându-l în 1815 și 1820. De asemenea, alte personalități importante ale lumii declară că l-ar fi văzut pe conte până în secolul XX, acesta având tot timpul acelasi fizic al vârstei de 45 de ani. 

Diverse documente atestă faptul că, acest conte ar fi făcut parte din mai multe societăți secrete, precum rosicrucienii, francmasonii, societatea fraților asiatici, cavalerii luminii, ordinul templierilor sau iluminații.

Misterul personajului constă în faptul că acesta dobândește o multitudine de abilități, cunoaște o varietate de personalități importante ale lumii, își schimbă des identitatea, aparența sa fizică, indiferent de anul apariției, este mereu aceeași; nu poate fi asociat cu o singură persoană, deoarece nu se cunosc exact originile sale, astfel Contele de Saint-Germain este un continuu mister, la fel ca și activitățile sale. 

Aceasta este o carte ideală pentru pasionații de istorie și de personaje enigmatice care au schimbat cursul evenimentelor importante, creând suspans și mereu ideea de o nouă aventură, pentru ca cititorii să fie într-o continuă intrigă.

56,25 lei
45,00 lei Economiseste 11,25 lei
Nicio taxa 2 zile
disponibil 5948417060246
Cantitate
Pe stoc

favorite_border Wishlist

Wishlist

Momentan nu ai produse în wishlist

favorite_border 0