• În stoc
  • Primeși comanda azi!
  • Livrare rapidă în Sibiu
  • Ridicare din librărie
  • -9,75 lei
  • Nou

Arta subtila a nepasarii - Mark Manson de
Mark Manson

Despre Arta subtila a nepasarii - Mark Manson

Caracteristici Arta subtila a nepasarii - Mark Manson

Categorie Dezvoltare personala

Editura Lifestyle Publishing

Pagini 240

Copertă Brosata

Descriere Arta subtila a nepasarii - Mark Manson

Mark Manson(n. 1984- prezent) este autor și blogger american de dezvoltare personală. Acesta a crescut în Austin, Texas, a urmat studiile în Boston, unde în 2007 a absolvit Universitatea din Boston. El și-a început inițial cariera ca și blogger în 2008, publicând sfaturi despre întâlniri, în 2010 începe cu o altă categorie despre bărbați, iar în 2015 publică pe propriul său website de blogging creat în 2013, markmanson.net, articolul “The Subtle Art of Not Diving a Fuck”, acesta reprezentând și baza realizării unei cărți de-ale sale. 

Prima carte a lui Manson, “Models. Attract women  through honesty” a fost autopublicată în 2011. A doua carte a sa, “The subtle art of not diving a fuck: a counterintuitive approach to living a good life” a fost publicată în 2016. Datorită marelui succes al volumului, acesta a intrat în clasamentul celor mai bine vândute cărți al cotidianului internațional american “The New York Times”, fiind poziționată pe locul șase la categoria How-to și Diverse, în a doua săptămână de la publicare, iar în iulie 2017 a ajuns pe primul loc în același clasament. Începând cu anul 2020, romanul a fost situat în primele zece locuri ale clasamentului timp de 179 săptămâni, cu peste 13 milioane de exemplare vândute. 

Cea de-a treia carte a sa, “Everything is fucked: a book about hope” a fost publicată în 2019, intrând pe primul loc în lista de bestselleruri a revistei internaționale “The New York Times” pentru categoria sfaturi, instrucțiuni și diverse.

În octombrie 2018, Mark colaborează cu Will Smith pentru a realiza biografia acestuia, iar în 2020 lansează prima sa carte audio numită “Iubirea nu este suficientă“. 

Stilul literar al autorului se bazează pe dezvoltare personală. Aceasta include activități și experiențe care au ca scop final să îmbunătățească starea de conștientizare, de dezvoltare a talentelor și abilităților personale, să îmbunătățească calitatea vieții și să contribuie la realizarea aspirațiilor și viselor personale. 

Acest concept este cunoscut și sub numele de “self help” sau “evoluție personală”, astfel cuprinzând și activități formale sau informale pentru a ajuta la dezvoltarea unor meserii, precum pedagog, mentor, ghid, consilier, coach sau manager. 

La nivel individual, dezvoltarea personală poate fi îmbunătățită prin utilizarea cărților, cursurilor și tehnicilor aferente ce vizează aspecte precum meditație, frumusețe, sport sau diete.

Conceptul a fost preluat și în mediul online, în special de către bloguri. Acestea conțin, în mare parte, discursuri motivaționale, programe de învățare online, cărți online sau audio, workshopuri, consiliere individuală, psihoterapie, coaching sau mentoring. 

“Arta subtilă a nepăsării“ este un ghid despre cum să ne bucurăm mai mult de viață, ne arată de ce fericirea este o problemă și care este rolul eșecului și al suferinței în viața noastră. Autorul ne spune că viața are momente când simți că totul este posibil, dar și are și căderi declanșate de diverse motive, precum pierderea unei persoane dragi, un eșec personal sau profesional. Scopul acestor suișuri și coborâșuri ale vieții este de a reuși să ne dăm seama că ceva nu merge bine și să încercăm să găsim cea mai bună variantă să revenim la normal. 

Stilul autorului este unul direct, ce cuprinde pasaje din viața personală, cercetări academice și anecdote, creează ideea de transmitere a unor principii de viață, nu a unor filosofii. Cartea are 240 de pagini structurate în 9 capitole, în cadrul cărora Manson are o abordare realistă și relaxată despre viață, despre problemele cotidiene la care oferă exemple ale modului în care alegem să ne raportăm la ele în loc să le rezolvăm.

Primul capitol vorbește despre ce este și ce nu este volumul; al doilea capitol este despre lupta pentru fericire, despre faptul că aceasta vine din rezultatul problemelor pe care le avem și despre evaluarea emoțiilor. Capitolul trei ne arată că toți suntem egali, nimeni nu este special, toți avem momente în viață când totul se năruie. 

Capitolul patru vorbește despre suferința prin care trecem fiindcă nu avem propriile noastre valori după care ne ghidăm viața. Următorul capitol este despre alegeri, adică noi alegem întotdeauna în funcție de momentele vieții dacă ne victimizăm sau nu. Capitolul șase ne relatează despre încrederea în sine. 

În capitolul șapte aflăm mai multe despre eșec și durere. Următorul capitol dezbate o problemă destul de populară în contextul actual, și anume importanța de a spune nu și despre importanța limitelor pe care trebuie să le impunem celor din jur. Ultimul capitol ne vorbește despre moarte și ceea ce rămâne dincolo de noi.

Din acest roman ne dăm seama de faptul că nu trebuie să ne concentrăm doar asupra lucrurilor pozitive. Concentrându-ne doar asupra aspectelor pozitive, ne vom aminti mereu de lucrurile pe care nu le avem sau de lucrurile la care am eșuat. 

De asemenea, este foarte important impactul realității. Trăim într-o eră saturată de rețelele de socializare ce au un efect negativ asupra societății, aceste rețele ne creează dependență și ideea de a face lucruri cool sau de fi mereu în trend. Rezultatul acestora este creearea unor oameni care suferă de frică, anxietate sau vinovăție, o generație de oameni care se teme să nu fie la nivelul așteptărilor, care consideră că nu sunt suficienți de buni. Această comparare permanentă cu alți indivizi nu va crea niciodată sentimentul de fericire, ci doar suferință și durere.

Un alt aspect surprins de autor este faptul că nu totul se rezumă la fericire. Există constant această nevoie de a avea mai mult, care ne împiedică să fim fericiți. În momentul în care realizezi ce îți propui pentru a fi fericit, imediat îți setezi un alt obiectiv pentru a fi fericit, astfel ciclul nu se sfârșește niciodată. 

Manson explică faptul că este necesar și benefic să suferim; dacă nu am avea parte de suferință și de dezamăgiri, nu am fi motivați să progresăm, prin urmare este o cale de încurajare a schimbării. Modul în care ne este prezentată omenirea ne face să fim dezamăgiți de condiția acesteia, astfel ne face să vrem să fim mai buni și să ne dezvoltăm ca indivizi. 

Scriitorul ne vorbește și despre probleme, care sunt inevitabile. În fiecare zi ne confruntăm cu acestea, fiecare având grade de dificultate mai mari sau mai mici. Rezultatul acestor probleme este fericirea; scopul acestora este să le rezolvi, nu să le ignori. 

O altă idee importantă a cărții este faptul că noi alegem ce durere putem suporta. Mark subliniază faptul că nu putem evita durerea , acesta fiind o cale spre atingerea succesului propus. Alegând singuri durerea și muncind pentru a trece peste ea, ne creăm o nouă perspectivă, ne dezvoltăm, ne adaptăm și reușim ce ne-am propus. Ca și în cazul sentimentului de fericire, este un ciclu permanent, după atingerea obiectivului, ne setăm imediat un altul, în acest caz dureros, însă rezultatul merită orice sacrificiu.

Manson este de părere că atunci când oamenii simt că au anumite drepturi, aceștia ignoră propriile probleme și consideră că nu este necesar să facă niciun sacrificiu. Prin urmare, această categorie de persoane nu își îmbunătățește propria viață, nu au un impact pozitiv asupra celor din jur, nu fac decât să își limiteze capacitatea de a se dezvolta. Pentru a avea o valoare de sine ridicată, este nevoie să conștientizezi părțile negative ale propriului caracter și să realizezi care sunt propriile imperfecțiuni și slăbiciuni, în caz contrar neavând nicio șansă de a ne îmbunătăți ca persoană. 

Autorul afirmă că majoritatea dintre noi suntem medii la a face ceva, de exemplu la servici, în activități sportive sau în realizarea pasiunilor. Chiar dacă aparent există persoane care excelează într-un anumit domeniu sau într-o anumită activitate, la celelalte lucruri tot medie va fi ca și progres. Marea majoritate nu suntem excepționali, iar acest lucru este perfect normal.

Un alt aspect important surprins de Mark este importanța întrebării ”De ce?”. Din momentul în care ne naștem este relevant pentru fiecare să fie extraordinar la ceva și să își găsească menirea. Pentru a fi sănătos psihic, ai nevoie să accepți anumite adevăruri ale vieții, chiar dacă orice ai face este puțin probabil să aibă un impact mare în societate; trebuie să accepți faptul că este în regulă să fi mediu. O dată ce accepți acest adevăr, te eliberezi de presiunea succesului, te simți fericit și relaxat, începi să apreciezi lucrurile mărunte din viața de zi cu zi.

Un lucru foarte relevant pe care scriitorul pune accent, este faptul că totul depinde de propria persoană, totul reprezintă propria alegere. Orice întâmplarea poate fi pozitivă sau negativă, totul depinde de noi cum vrem să vedem lucrurile, cum reacționăm în fiecare situație și cum suntem capabili să ne asumăm responsabilitatea alegerilor făcute. Orice este negativ trebuie tratat ca o nouă oportunitate. 

De asemenea, trebuie să recunoaștem că nu întotdeauna avem dreptate, trebuie să facem un efort zilnic pentru a fi mai buni, să acceptăm imperfecțiunile, deoarece ele sunt inevitabile și au ca scop să ne ajute să progresăm. 

Manson susțin că acțiunea nu este doar o consecință a motivației, însă este o cauză a sa. El vede ciclul motivațional, astfel: inspirație- motivație- acțiune. De îndată ce te simți motivat și ai acționat, această mișcare este cea care o să te inspire pentru următorul pas. 

Romanul “Arta subtilă a nepăsării” este unul modern, de actualitate, al generației secolului XXI, care ne învață că totul depinde de noi și că suntem capabili să decidem care sunt lucrurile de care ne pasă sau nu. Acesta ne îndeamnă să facem lucrurile în stilul nostru propriu, lăsând deoparte ce este irelevant pentru dezvoltarea personală. Viața cel mai probabil nu este mereu fericită, important este să îi oferim un sens. 

39,00 lei
29,25 lei Economiseste 9,75 lei
Nicio taxa 2 zile
disponibil 9786067891096
Cantitate
Pe stoc

favorite_border Wishlist

Wishlist

Momentan nu ai produse în wishlist

favorite_border 0