• În stoc
  • Primeși comanda azi!
  • Livrare rapidă în Sibiu
  • Ridicare din librărie
  • Nou
  • Pachet

Pachet „Distopii” - 4 volume

Despre Pachet „Distopii” - 4 volume

Caracteristici Pachet „Distopii” - 4 volume

Categorie Colecții SibiulCitește

Descriere Pachet „Distopii” - 4 volume

Dacă utopia este modelul ideal, distopia este reversul său. Infinit mai probabilă a deveni realitate, distopia este aberația, absurdul, anomalia. Raportată la nivelul societății, o astfel de organizare distopică implică o formă de guvernare autoritaristă, totalitară, opresiune, abuz și control social. 

199,00 lei
Nicio taxa 2 zile
disponibil
Cantitate
Pe stoc

Pachetul conține

Povestea slujitoarei - Margaret Atwood

Pareri Povestea slujitoarei - Margaret Atwood

favorite_border

Pret Povestea slujitoarei - Margaret Atwood

19,99 lei
  • Nou
Fahrenheit 451 - Ray Bradbury

Pareri Fahrenheit 451 - Ray Bradbury

favorite_border

Pret Fahrenheit 451 - Ray Bradbury

34,00 lei
  • Nou
Minunata lume noua (Editia 2019) - Aldous Huxley

Pareri Minunata lume noua (Editia 2019) - Aldous Huxley

favorite_border

Pret Minunata lume noua (Editia 2019) - Aldous Huxley

33,26 lei
  • Nou
O mie noua sute optzeci si patru. Editia 2019 - George Orwell

Pareri O mie noua sute optzeci si patru. Editia 2019 - George Orwell

favorite_border

Pret O mie noua sute optzeci si patru. Editia 2019 - George Orwell

31,43 lei
  • Nou

Păreri Pachet „Distopii” - 4 volume

Părerea bibliotecarului

Prin ecranizarea romanului lui Margaret Atwood, Povestea slujitoarei, publicul telespectator a înțeles cât de ușor se poate depăși linia fină a normalității, către limite greu de suportat, dar și care este impactul unei societăți aberante, unde principiile sunt răstălmăcite. Povestea slujitoarei este o distopie, iar Margaret Atwood Spunea despre lumea absurdă pe care a creat-o în romanul său, că semnele acelei posibile societăți sunt peste tot în jur, mai virulente ca niciodată.  

O mie nouă sute optzeci și patru a lui George Orwell este un clasic, dar unul mereu actual pentru că este un semnal de alarmă. Pentru cel care-l citește azi, romanul poate să fie un șoc. Termeni familiari utilizați în mod comun azi, se regăsesc în cartea lui Orwell, scrisa în 1948. Big Brother, dubla gândire, poliția gândirii sunt termeni folosiți pentru a descrie acțiunile și organizațiile Oceaniei (o țară imaginară, în fapt o replică a Marii Britani, după un ipotetic război nuclear dintre Est și Vest). Romanul este o experiență care merită și trebuie gustată, iar căutarea semnelor societățiilor absurde, care se pot naște oricând, chiar și în mijlocul celei mai sănătoase democrații, un motiv de analiză continuă. 

Pentru cei care nu au luat contact cu opera lui Huxley, Minunata lume nouă poate fi un început excelent. Romanul a fost publicat în 1932 și vizualizează o societate umană aberantă unde stabilitatea, pacea și libertatea par garantate și unde sexul este o sursă de plăcere care oferă stabilitate socială. Minunata lume nouă a fost considerat unul dintre cele mai bune romane ale lui Huxley și o satiră sardonică la paradisul promis al socialismului. Romanul este un semnal de alarmă, iar momentul în care a fost scris, între cele două Războaie Mondiale, o recunoaștere a limitelor omului în tentativa sa de a construi societăți perfecte. 


451 Fahrenheit este temperatura la care arde hârtia. Fahrenheit 451 este considerat unul dintre cele mai bune romane ale lui Ray Bradbury. Personajul principal, Guy Montag, este un pompier care devine dezamăgit de rolul său de a arde cărți, astfel că în cele din renunță la slujbă și luptă pentru păstrarea acestora, adică un fel de eliberare de constrângeri și revenire la normalitate. Se cuvine punctat contextul istoric în care a fost scris romanul, respectiv campania extrem de dură dusă de guvernul SUA împotriva propriilor săi cetățeni, care aveau sau despre care se credea că au simpatii comuniste și efectele pe care le au informațiile mass-media în societate, atunci când acestea sunt incorecte, incomplete, false sau servesc intereselor unui grup. Mai mult efectele mijloacelor de informare sunt văzute ca un instrument care are ca scop devierea atenției oamenilor de la lucrurile care contează spre cele futile.

recenzie semnată de
Silvana Pătrășcanu
favorite_border Wishlist

Wishlist

Momentan nu ai produse în wishlist

favorite_border 0