• În stoc
  • Primeși comanda azi!
  • Livrare rapidă în Sibiu
  • Ridicare din librărie
  • Nou
  • Pachet

Pachet „Biografii” - 3 volume

Despre Pachet „Biografii” - 3 volume

Caracteristici Pachet „Biografii” - 3 volume

Categorie Colecții SibiulCitește

Descriere Pachet „Biografii” - 3 volume

199,00 lei
Nicio taxa 2 zile
disponibil
Cantitate
Pe stoc

Pachetul conține

Albert Einstein. Omul mileniului II - Michael White, John Gribbin

Pareri Albert Einstein. Omul mileniului II - Michael White, John Gribbin

favorite_border

Pret Albert Einstein. Omul mileniului II - Michael White, John Gribbin

20,16 lei
  • Nou
Coco Chanel - Edmonde Charles-Roux

Coco Chanel - Edmonde Charles-Roux

Edmonde Charles-Roux

Pareri Coco Chanel - Edmonde Charles-Roux

favorite_border

Pret Coco Chanel - Edmonde Charles-Roux

48,00 lei
  • Nou
Leonardo Da Vinci - Walter Isaacson

Pareri Leonardo Da Vinci - Walter Isaacson

favorite_border

Pret Leonardo Da Vinci - Walter Isaacson

89,35 lei
  • Nou

Păreri Pachet „Biografii” - 3 volume

Părerea bibliotecarului

Ce pot avea în comun trei personalități atât de diferite, astfel încât să fie adunate într-un pachet comun? Deși au trăit în perioade diferite, au avut preocupări diferite, cei trei au excelat în paradoxuri, au fost dominați de o curiozitate fără limite, completată de inventivitate și curaj. Diferiți, deși asemănători. 

Bazat pe mii de pagini din uimitoarele caiete ale lui Leonardo Da Vinci și pe noi descoperiri despre viața și opera sa, Walter Isaacson (el însuși o personalitate demnă de luat în seamă) țese o narațiune care leagă arta de știință. El arată faptul că geniul lui Leonardo s-a bazat pe abilități pe care le putem îmbunătăți în noi înșine, cum ar fi curiozitatea pasională, observarea atentă și o imaginație atât de jucăușă încât a frizat permanent fantezia. Da Vinci a realizat cele mai cunoscute două picturi din istorie, Cina cea de taină și Mona Lisa. Dar, în mintea lui, era mai ales om de știință și ceea ce azi am numi un excepțional inginer. Cu o pasiune care uneori a devenit obsesivă, a urmărit studii inovatoare despre anatomie, fosile, păsări, inimă, mașini zburătoare, botanică, geologie și armament. Abilitatea sa de a sta la intersecția științelor cu arta a devenit iconică prin desenul său despre Omul Vitruvian, care l-a făcut cel mai creativ geniu al istoriei. 

Gabrielle (Coco) Chanel a fost de-a lungul întregii existente o femeie în afara tiparelor. Misterioasă pentru apropiați, cultivând această atitudine cu ambiție, înverșunată să șteargă orice urmă a trecutului, a originilor ei, a familiei însăși s-a poziționat cu încăpățânare în afară normelor, în ciuda unei societăți tradiționaliste, plină de cutume și reticentă la schimbare.

Edmonde Charles-Roux, editoarea revistei Elle și laureată a premiului Goncourt, a clarificat și a făcut ordine în viața lui Coco Chanel, a dat la o parte minciuni și mărturisiri mistificate, pentru a ne oferi o biografie densă, frumoasă și mai ales veridică a celei care a fost fetița unor negustori ambulanți din Cevennes, născută din întâmplare la Saumur, apoi o orfană uitată într-o mănăstire și ulterior o figurantă cu sex appeal într-o cafenea frecventată de militarii unei garnizoane, unde cânta „Qui qu'a vu Coco dans l'Trocadero?“.

Biografia relevă viața unei femei unice, trasând totodată o cronică a șaptezeci de ani din secolul XX, acest decor din spatele personajului principal fiind cel puțin la fel de dens și interesant pentru cititor ca și vedeta de pe copertă.

Pentru lumea modernă, Albert Einstein este modelul tipic al omul de știință, iar numele este sinonim cu geniul, imaginea sa este recunoscută instantaneu, iar opera vieții sale este recunoscută universal ca fiind piatra de temelie a fizicii contemporane. În această carte, viața și opera lui Einstein sunt relatate într-un mod accesibil, fără precedent. Singura ecuație pe care o știe toată lumea este E = mc², dar prea puțini sunt cei care o înțeleg cu adevărat. Omul care o explică este John Gribbin, un magistral scriitor științific, care elucidează teoriile speciale și generale ale relativității, precum și electromagnetismul, legătura fantastică spațiu-timp (nu, nu putem călătorii în timp!) și alte mistere. Lor se adaugă descrieri lucide ale contribuțiilor importante ale lui Einstein ca un foarte activ militant politic, un foarte bun violonist și familist. Totul împletit cu vremurile tulburi ale epocii. Biografia se apropie de subiectele puțin cunoscute, de la copilul nelegitim, la posibila schizofrenie a lui Einstein la începutul vieții, despre cele două căsătorii, despre prietenia sa cu personaje precum Franz Kafka și Bertrand Russell și despre căutarea securității departe de Germania nazistă, în America.

recenzie semnată de
Silvana Pătrășcanu
favorite_border Wishlist

Wishlist

Momentan nu ai produse în wishlist

favorite_border 0