• În stoc
  • Primeși comanda azi!
  • Livrare rapidă în Sibiu
  • Ridicare din librărie
  • Nou
  • Pachet

Pachet „Jurnale celebre” - 4 volume

Despre Pachet „Jurnale celebre” - 4 volume

Caracteristici Pachet „Jurnale celebre” - 4 volume

Categorie Colecții SibiulCitește

Descriere Pachet „Jurnale celebre” - 4 volume

199,00 lei

In loc de 208,46 lei

Nicio taxa 2 zile
disponibil
Cantitate
Pe stoc

Pachetul conține

Jurnalul unei fete greu de multumit - Jeni Acterian

Pareri Jurnalul unei fete greu de multumit - Jeni Acterian

favorite_border

Pret Jurnalul unei fete greu de multumit - Jeni Acterian

35,20 lei
  • Nou
Tarantula - Bob Dylan

Pareri Tarantula - Bob Dylan

favorite_border

Pret Tarantula - Bob Dylan

26,10 lei
  • Nou
Jurnal 1935-1944 - Mihail Sebastian

Pareri Jurnal 1935-1944 - Mihail Sebastian

favorite_border

Pret Jurnal 1935-1944 - Mihail Sebastian

66,24 lei
  • Nou
Jurnalul portughez si alte scrieri - vol 1 si 2 - Mircea Eliade

Pareri Jurnalul portughez si alte scrieri - vol 1 si 2 - Mircea Eliade

favorite_border

Pret Jurnalul portughez si alte scrieri - vol 1 si 2 - Mircea Eliade

80,92 lei
  • Nou

Păreri Pachet „Jurnale celebre” - 4 volume

Părerea bibliotecarului

Lectura unui jurnal te face părtaș la evoluția, dramele, conflictele emoționale și trăirile altcuiva. Este la fel de necesar ca respectul și curajul să însoțească lectura jurnalelor, mai ales atunci când autorul reușește să depășească bariera autoimpusă a cenzurii și să se deschidă complet în acest dialog intim cu sine. Aceste jurnale, care coboară în intimitate sunt, în mod clar și cele mai speciale. Pachetul a urmărit exact acest gen, iar lectura lor duce, cu certitudine, la îmbunătățirea personalității cititorului. 

Legendă a muzicii, singura lucrare de ficțiune a lui Bob Dylan (laureat al premiului Nobel pentru literatură) - o combinație de proză de conștiință, versuri și poezie, oferă fanilor, și nu doar lor, o perspectivă asupra unuia dintre cei mai influenți cântăreți-compozitori ai timpului nostru. Scrisă în 1966, Tarantula este o colecție de poezii și proză care evocă turbulența vremurilor la care se referă și oferă o perspectivă unică asupra evoluției creative a lui Dylan. Furios, amuzant și ciudat, poeziile și proza ​​din această colecție reflectă preocupările lui Dylan. Îl vei descoperi pe protestatar, dar și omul dispus oricând să se joace cu o spontaneitate verbală și o credință în legitimitatea artistică cuceritoare.

Jeni Acterian (Eugenia Maria Acterian), cunoscută sub numele de Jeni Arnotă în lumea teatrului, a fost regizor de teatru, sora scriitorilor Arșavir Acterian și Haig Acterian, absolventă a facultății de Filozofie, în 1940 una dintre preferatele lui Nae Ionescu. Jurnalului unei fete greu de mulțumit, este esența celor peste 1000 de pagini de jurnal și a fost publicat postum. Jurnalul este o radiografie inteligentă, elagantă, plină de detalii unice a societății românești a anilor de la mijlocul secolului trecut. Jeni Acterian i-a cunoscut personal, pe toți marii reprezentanți ai acestei generatii, cu unii fiind foarte bună prietenă și având acces în viața lor personală. Mircea Eliade, Eugen Ionescu, Emil Cioran, Constantin Noica, Petre Țutea, Marietta Sadova, Alice Botez, Alexandru Dragomir, Mihai Rădulescu, Cella Delavrancea, Emil Botta, Mihail Sebastian trăiesc, palpită și există în jurnalul lui Acterian, care le transformă momentele din viața într-un film fabulos.

„Jeni Acterian și Mihail Sebastian sunt, în domeniul literaturii de frontieră, asemeni capului si pajurei unei medalii de valoare unică", scrie Doina Uricariu în prefața acestui volum. „N-am spus moneda, ci medalie: cele două Jurnale sunt, fiecare în felul sau, un unicat excepțional atat prin mărturisirea de sine, cât si prin cea despre o epocă." 

Evident, cealaltă față a medaliei este Jurnalul lui Mihail Sebastian. „Cartea aceasta merită să stea pe acelaşi raft cu Jurnalul Annei Frank şi să-şi găsească la fel de mulţi cititori.“ (Philip Roth), „O capodoperă plină de umanitate.“ (Paul BAILEY, Times Literary Supplement), „O carte sclipitoare şi obsedantă.“ (BBC History), „Cutremurător, iscoditor şi tăios, Jurnalul lui Sebastian este mai mult decât o scriere esenţială pe tema războiului şi a Holocaustului: e un câştig pentru patrimoniul întregii omeniri.“ (Literary Review). Convingător, nu? 

Departe de a fi o lectură ușoară, ba chiar din contră, Jurnalul lui Sebastian este considerat o capodoperă a literaturii memorialistice, dar și una dintre cele mai tulburătoare şi mai limpezi panorame ale vieţii politice şi artistice din România primei jumătăţi a secolului XX. 


Jurnalul Portughez Si Alte Scrieri - Vol 1 Si 2 - Mircea Eliade cuprinde, în primul rand, text integral - și, în mare parte, inedit - al Jurnalului portughez (1941-1944), Jurnalul romanului „Viața nouă" (1940-1942), corespondența, rapoartele diplomatice, studiile istorice, lazar și revoluția din Portugalia, Romanii, latinii Orientului, precum și toate articolele publicate în această perioadă și piesa de teatru Oameni și pietre. O lucrare de referință, interesantă revelatoare, lămuritoare și provocatoare, care îl pune într-o lumină nouă, complexă pe Mircea Eliade.

recenzie semnată de
Silvana Pătrășcanu
favorite_border Wishlist

Wishlist

Momentan nu ai produse în wishlist

favorite_border 0