• În stoc
  • Primeși comanda azi!
  • Livrare rapidă în Sibiu
  • Ridicare din librărie
  • Nou
  • Pachet

Pachet „Esențial în literatura SF” - 5 volume

Despre Pachet „Esențial în literatura SF” - 5 volume

Caracteristici Pachet „Esențial în literatura SF” - 5 volume

Categorie Colecții SibiulCitește

Descriere Pachet „Esențial în literatura SF” - 5 volume

Literatura SF este în mod organic legată de știință. În aprilie 1926 apărea prima revistă americană de literatură științifico-fantastică, Amazing Stories editată de Hugo Gernsback, data fiind oficial momentul de naștere al acestui gen artistic și totodată momentul în care devine un gen popular. Cu toate acestea, genului îi pot fi atribuite numeroase opere anterioare, de la romanul Frankenstein a lui M. Shelley, până la romanele lui J. Verne și H.G. Wells. Unii savanți sau scriitori au susținut că Epopeea lui Ghilgameș (scrisă în mileniul al III-lea î.Hr.) ar fi primul text științifico-fantastic, în timp ce alții identifică primele elemente ale SF-ului în literatura arabă din Evul Mediu Târziu.

199,00 lei
Nicio taxa 2 zile
disponibil
Cantitate
Pe stoc

Pachetul conține

Rendez-vous cu Rama - Clarke Arthur C.

Pareri Rendez-vous cu Rama - Clarke Arthur C.

favorite_border

Pret Rendez-vous cu Rama - Clarke Arthur C.

27,19 lei
  • Nou
Dune - Frank Herbert

Dune - Frank Herbert

Frank Herbert

Pareri Dune - Frank Herbert

favorite_border

Pret Dune - Frank Herbert

50,04 lei
  • Nou
Babel - Vladimir Colin

Babel - Vladimir Colin

Vladimir Colin

Pareri Babel - Vladimir Colin

favorite_border

Pret Babel - Vladimir Colin

14,76 lei
  • Nou
Robotii 1: Eu, Robotul - Isaac Asimov

Pareri Robotii 1: Eu, Robotul - Isaac Asimov

favorite_border

Pret Robotii 1: Eu, Robotul - Isaac Asimov

25,50 lei
  • Nou
Lunea Incepe Sambata - Arkadi Strugatki,Boris Strugatki

Pareri Lunea Incepe Sambata - Arkadi Strugatki,Boris Strugatki

favorite_border

Pret Lunea Incepe Sambata - Arkadi Strugatki,Boris Strugatki

19,99 lei
  • Nou

Păreri Pachet „Esențial în literatura SF” - 5 volume

Părerea bibliotecarului

Această colecție SF trebuie privită ca o provocare atât pentru cei care iubesc genul cât și pentru cei care abia descoperă literatura SF. Seria Dune a lui Frank Herbert este considerată de critici genului ca fiind cea mai bună operă SF din toate timpurile. Faptul că este cea mai vândută lucrare SF poate să fie un argument în plus. Petrecându-se la zeci de mii de ani în viitor, saga prezintă istoria unei civilizații care a interzis calculatoarele, dar a dezvoltat tehnologii avansate și abilități mentale și fizice excepționale. Pentru imperiu se dovedește vitală planeta Arrakis, ca unică sursă de „melanj” considerat cea mai valoroasă substanță din univers. Evenimentele se întind pe o perioadă uriașă de timp (15.000 de ani) și acoperă schimbări considerabile în structurile politice, sociale și religioase, precum și în tehnologie. 

Seria completă: Canonicatul Dunei, Ereticii Dunei, Împăratul-Zeu al Dunei, Copiii Dunei, Mântuitorul Dunei, Dune

Rendez-vous cu Rama este un clasic al genului, iar Arthur C. Clarke unul dintre cei mai cunoscuți scriitori de literatura SF. Rendez-vous cu Rama a primit premiul Hugo și Nebula. Acțiunea curge într-un timp apropiat de cel al nostru când un obiect cilindric, de dimensiuni gigantice, ajunge în sistemul solar și se dovedește a fi o navă extraterestră. Din poveste lipsesc, însă, extratereștrii!  

Babel de Vladimir Colin a primit premiul Uniunii Scriitorilor în 1978 (președinte al juriului a fost, la acel moment, Nichita Stănescu) și premiul Europa la Eurocon 1980. Romanul este o poveste de dragoste care implică marțieni, oameni de știință, tirani și poeți. Reprezentativ pentru genul SF din literatura română, Babel a fost tradus în limbi de circulație și a primit laudele pe care le merită, pe bună dreptate. 

Lunea începe sâmbătă a fraților  Arkadi și Boris Strugatki se petrece în Centrului de Analiză a Noţiunilor Cabalistice Inexplicabile (CANCI), are stilul alert şi direct specific celor doi autori, cu momente de un absurd total, la fel ca în „Picnic pe marginea drumului”, soluție prin care sunt persiflate copios aberaţiile sistemului comunist. Nu lipsește umorul şi  detalii de fineţe specifice epocii: administratorul obtuz, preocupat de menţinerea „ordinii şi disciplinei“, savantul escroc şi demagog, posesor al unei impresionante colecţii de clişee de gândire, miliţianul vigilent, angajatul care se preface că munceşte etc. Scrisă în anii ’60, într-o perioadă de avânt a cercetării ştiinţifice sovietice, bazată pe inepuizabile resurse de heirupism şi festivism, cartea aduce un elogiu omului de ştiinţă idealist, pasionat, încrezător în misiunea sa de descoperitor al necunoscutului şi în capacitatea sa de „mag“ al lumii moderne.

Eu, robotul a lui Isaac Asimov a adus o provocare pe care oamenii nu mai pot să o ignore. Este vorba despre cele trei legi fundamentale ale robotului (humanoid sau nu). Nu au voie să facă rău niciunei ființe umane, trebuie să se supună ordinelor oamenilor și nu-și pot pune în pericol existența… însă doar atâta timp cât nu încalcă primele două reguli. Acestea sunt cele Trei Legi ale Roboticii cu care au fost programați roboții cu inteligență artificială, în lumea reală! 

Volumul este primul din serie și aduce în prim-plan psihologul de roboți. Interesant, inovator, captivant și extrem de generos în a alimenta imaginația oricui citește acest volum și, toata seria. 

Seria completă cuprinde:  Eu, Robotul (1950), Caverne de oțel (1954), Soarele gol (1957), Roboții de pe Aurora (1983), Roboții și Imperiul (1985).

recenzie semnată de
Silvana Pătrășcanu
favorite_border Wishlist

Wishlist

Momentan nu ai produse în wishlist

favorite_border 0