• În stoc
  • Primeși comanda azi!
  • Livrare rapidă în Sibiu
  • Ridicare din librărie
  • Nou
  • Pachet

Pachet „Clasicii literaturii sud-americane” - 4 volume

Despre Pachet „Clasicii literaturii sud-americane” - 4 volume

Caracteristici Pachet „Clasicii literaturii sud-americane” - 4 volume

Categorie Colecții SibiulCitește

Descriere Pachet „Clasicii literaturii sud-americane” - 4 volume

Literatura sud-americana contribuie generos la dezvoltarea patrimoniului literar universal. Are din plin tot ceea ce este necesar pentru a se remarca cu forță și pentru a impresiona iremediabil. Este derutantă, captivantă și incitantă, seducătoare și aliniată la gravele probleme ale omenirii în general, ale popoarelor latino-americane în special, dar cu eleganţa pudică. Ca să o descoperi trebuie să înfrunți curajos densitatea de trăiri și stări pe care aceasta le produce. Câteva titluri și tot atâția scriitori consacrați sunt o experiență extraordinară, echivalentul unei călătorii într-o lume doar aparent familiară. 

199,00 lei
Nicio taxa 2 zile
disponibil
Cantitate
Pe stoc

Pachetul conține

Restul e tacere - Carla Guelfenbein

Pareri Restul e tacere - Carla Guelfenbein

favorite_border

Pret Restul e tacere - Carla Guelfenbein

22,13 lei
  • Nou
Un veac de singuratate - Gabriel Garcia Marquez

Pareri Un veac de singuratate - Gabriel Garcia Marquez

favorite_border

Pret Un veac de singuratate - Gabriel Garcia Marquez

39,00 lei
  • Nou
Orasul si cainii - Mario Vargas Llosa

Pareri Orasul si cainii - Mario Vargas Llosa

favorite_border

Pret Orasul si cainii - Mario Vargas Llosa

39,00 lei
  • Nou
Veronika se hotaraste sa moara. - Paulo Coelho

Pareri Veronika se hotaraste sa moara. - Paulo Coelho

favorite_border

Pret Veronika se hotaraste sa moara. - Paulo Coelho

30,48 lei
  • Nou
Inainte de tacere - Ernesto Sabato

Pareri Inainte de tacere - Ernesto Sabato

favorite_border

Pret Inainte de tacere - Ernesto Sabato

19,99 lei
  • Nou

Păreri Pachet „Clasicii literaturii sud-americane” - 4 volume

Părerea bibliotecarului

„Carla Guelfenbein este una dintre cele mai puternice voci ale prozei latino americane moderne.“ - La Vanguardia.  În Restul este tăcere, o să ne redescoperim. Nu în acțiunea propriu-zisă care rămâne un pretext, ci în pânza inexplicabil de deasă a relațiilor interumane. Este o carte grea, care atinge, care te pune pe gânduri și care poate ajuta. Citind-o este posibil să conștientizăm propriile traume, să realizăm că lucrurile pe care nu le-am spus la timpul lor, nu mai pot fi spuse niciodată. 

Un veac de singurătate i-a adus Gabriel Garcia Marquez premiul Nobel, în 1982, și este, conform opiniei unanime cel mai frumos roman al lui. Istoria celor o sută de ani ai fabuloasei aventuri trăite de cele şapte generaţii ale familiei Buendía, cu fanteziile, obsesiile, tragediile, pasiunile, disperările şi speranţele lor, este de fapt istoria miticului Macondo, întemeiat de patriarhul José Arcadio Buendía, teritoriu prodigios, unde fantasticul, irealul, se insinuează adesea în realitate, miraculosul convieţuind firesc cu viaţa de zi cu zi. 

Veronika se hotărăște să moară - Paulo Coelho este o experiență. Limitele sunt cele care ne pot arăta cel mai bine cât de frumoasă este simplitatea și banalitatea vieții de zi cu zi. Sau altfel spus ce mult iubim ceea ce suntem pe punctul de a pierde, ce mult prețuim ceea ce nu mai avem sau putem să nu mai avem. Și, peste toate, experiența prin care trece Veronika este dovada că totul este, până la urmă, doar un simplu act de voință. 

Orașul și câinii i-a adus lui  Mario Vargas Llosa consacrarea. Apărut în 1962 romanul a fost îmbrățișat de critică, tradus în 20 de limbi, ecranizat. Romanul este despre violență, despre umilință nejustificată care este îndurată de dragul unui ideal. Violența este o condiție a reușitei. Personajele, tineri peruani din toate straturile societății, evoluează între zidurile unui colegiu militar. „Cainii“ (bobocii din primul an) sunt continuu agresați și umiliți de elevii mai mari, care le demonstrează ca a fi bărbat înseamnă sa te impui prin forță în fața celui mai slab. Evident că premisa este falsă, dar ostilitate, înainte de a fi tratată și vindecată, trebuie înțeleasă. Este ceea ce face Llosa în acest roman. 

Înainte de tăcere este autobiografia lui Ernesto Sabato. Titlul original Antes del Fin - Înainte de sfârșit. Sábato a publicat doar patru romane, și-a aruncat în foc cea mai mare parte a paginilor scrise, iar ultimul roman, apărut în 2000 l-a publicat la disperarea soției. În autobiografie, Sabato își povestește viața și influențele asupra opiniilor sale politice și etice. Sabato discută despre efectele negative ale globalizării și exaltarea raționalismului și materialismului. Există, de asemenea, câteva pasaje tandre despre experiențele sale școlare din anii 1920 (când a existat mai mult idealism, spune Sabato), despre soția și fiul său decedat, Matilde și Jorge, și despre muncitorii pe care îi întâlnește pe străzile din Buenos Aires.

recenzie semnată de
Silvana Pătrășcanu
favorite_border Wishlist

Wishlist

Momentan nu ai produse în wishlist

favorite_border 0