• În stoc
  • Primeși comanda azi!
  • Livrare rapidă în Sibiu
  • Ridicare din librărie
  • Nou
  • Pachet

Pachet „Clasicii literaturii nord-americane” - 5 volume

Despre Pachet „Clasicii literaturii nord-americane” - 5 volume

Caracteristici Pachet „Clasicii literaturii nord-americane” - 5 volume

Categorie Colecții SibiulCitește

Descriere Pachet „Clasicii literaturii nord-americane” - 5 volume

Literatura nord-americană este, probabil, forma nouă a literaturii universale. Dominată, foarte multă vreme, de forța incontestabilă a celei europene, încercând să concureze cu forța celei sud-americane, care își trage seva din cea a Bătrânului Continent, a avut beneficiul major al limbii engleze, ca mijloc nativ de popularizare. 

În 2008, la decernarea premiilor Nobel pentru literatură, când o suită de nume mari din rândurile scriitorilor americani (Roth, Updike, Pynchon, DeLillo) ratau, din nou, șansa unei înnobilări, un oficial al comitetului Nobel afirma despre literatura nord-amerciană că este: „Izolata, ignorantă și incapabilă sa concureze cu marii scriitori europeni”, ceea ce a stârnit furia justificată a americanilor. 

Diferit substanțial, cu o altă viziune asupra lumii, cu o altă abordare și un stil extrem de curat și propriu, proaspăt, aprofundând detalii care până atunci nu au fost luate în calcul, de la relațiile interumane, până la cele ale unei societăți așezate pe alte principii, de la probleme rasiale, la cele legate de politica de arbitru asumată de Statele Unite. Toate se regăsesc în literatura americană și sunt cu atât mai provocatoare pentru cititorul european, și mai ales cel est-european, indiferent cărei generații îi aparține. 

199,00 lei
Nicio taxa 2 zile
disponibil
Cantitate
Pe stoc

Pachetul conține

Marele Gatsby - F. Scott Fitzgerald

Pareri Marele Gatsby - F. Scott Fitzgerald

favorite_border

Pret Marele Gatsby - F. Scott Fitzgerald

35,00 lei
  • Nou
Dragoste de viata - Jack London

Pareri Dragoste de viata - Jack London

favorite_border

Pret Dragoste de viata - Jack London

22,40 lei
  • Nou
Casa cu coloane - William Faulkner

Pareri Casa cu coloane - William Faulkner

favorite_border

Pret Casa cu coloane - William Faulkner

28,00 lei
  • Nou
Calatorii cu Charley - John Steinbeck

Pareri Calatorii cu Charley - John Steinbeck

favorite_border

Pret Calatorii cu Charley - John Steinbeck

24,00 lei
  • Nou
A avea si a nu avea - Ernest Hemingway

Pareri A avea si a nu avea - Ernest Hemingway

favorite_border

Pret A avea si a nu avea - Ernest Hemingway

26,54 lei
  • Nou

Păreri Pachet „Clasicii literaturii nord-americane” - 5 volume

Părerea bibliotecarului

Marele Gatsby, roman de referință a lui F. Scott Fitzgerald a cunoscut o binemeritată revenire în atenție, după apariția filmului în care joacă Leonardo DiCaprio, Carey Mulligan şi Tobey Maguire. Publicat pentru prima dată în 1925, romanul spune povestea unui American Dream extravagant şi sclipitor, în care protagonistul, James Gatz - Gatsby - se înalţă cât de sus poate, şi cu cât ajunge mai sus, cu atât mai tare doare atunci când cade. Fraza de final este memorabilă: „Gatsby credea în luminiţa verde, în viitorul voluptos care se îndepărtează de noi pe an ce trece. Ne-a scăpat atunci, dar nu contează – mâine vom alerga mai rapid, vom întinde mâna şi mai departe... Iar într-o dimineaţă frumoasă...”. Romanul este o experiență care trebuie gustă în tihna lecturii. 

Casa cu Coloane - William Faulkner este ultimul roman dintr-o trilogie, care poate fi abordat de sine stătător. 

„În Casa cu coloane descoperim împreună cu Faulkner emoţiile care se ascund înăuntrul nostru. Devenim conştienţi, prin personajele şi arta lui, de sursele subterane şi necondiţionate ale propriei noastre capacităţi de a iubi şi de a urî. Datorită marilor sale abilităţi, suntem copleşiţi de senzaţia unei lumi subliminale a emoţiilor.“ scrie New Republic,

„Faulkner este probabil cel mai important romancier al vremurilor noastre, cel mai original.“ Mario Vargas Llosa

„Lumea lui Faulkner e pasionată, umană, reală, solid înrădăcinată în voința umană. Faulkner a personificat îndrăzneala imaginației și forța stilului, amintiri și dureri profund interiorizate, adevărata trudă a experienței Sudului, sânge, pământ și frământări. Personajele sale vor medita continuu la consecințele acțiunilor lor - nu în speranța de a micșora ceea ce de la început a fost dincolo de ei - ci din nevoia inevitabilă a gândirii, de a trăi cunoscând consecințele acțiunii. Faulkner a demonstrat un simț shakespearian al limbii, paralelă cu acțiunea, un alt mod de acțiune, capabil de a scrie istoria, dar nu să o modifice”, scrie despre Faulkner, Alfred Kazin.

Este incredibil cât de prolifică și, în același timp, veridică a putut să fie puterea imaginației lui Jack London. Din rezervorul minții a imaginat cele mai teribile călătorii și situații. Dacă în Chemarea străbunilor lumea prinde contur prin câinele Buch, în Dragoste de viață colecția de șapte nuvele, adunate și puse în această ordine de scriitor, spune cele mai teribile povești, de la cea a bărbatului sleit de puteri pe urmele căruia se află un lup flămând, la cea a copilului care nu a văzut soarele. Subiectele sunt sociale, dar de fiecare dată eroii lui aventurieri sunt puşi faţă în faţă cu forţele naturii și lumea celor care nu cuvântă. Jack London a fost unul dintre primele voci care s-au ridicat în apărarea drepturilor animalelor, s-a opus circului cu animale

„Lui Jack London îi plăcea să pălmuiască lumea cu povestirile lui, ca mai apoi să o farmece. Usturimea loviturii va trece, dar farmecul poveştilor sale va dăinui!” - Los Angeles Times.

Călătorii cu Charley - John Steinbeck este o explorare a Americii anilor 1960. Publicat prima dată în 1962, este ultimul jurnal de călătorie și o carte de memorii, un fel de portret în cuvinte, al unui scriitor care a detestat orice tentativă de a i se face o biografie precisă. „Pentru că au ajuns să posede atât de multe lucruri, americanii îşi risipesc timpul şi banii tolăniţi pe canapea, în şedinţe de psihanaliză. Ce specie ciudată putem fi noi! Putem face faţă oricăror situaţii în care ne pun Dumnezeu şi Natura, cu excepţia abundenţei. Dacă aş dori să distrug o naţiune, i-aş da totul din belşug şi, astfel, aş reuşi s-o culc la pământ, nefericită, lacomă şi putred de bolnavă”, scria Steinbeck.

A avea si a nu avea este unul dintre romanele celebre ale lui Hemingway. Concluzia care se desprinde din carte este aceea că omul singur este sortit pieirii, este incapabil de a face față provocărilor vieții sau ale naturii, dar că împreună, alături de alți semeni, are o șansă. 

„Un roman tragic și totodată amuzant, viu și poetic, cu un impact emoțional remarcabil, A avea și a nu avea impune aventurii literare un nou standard. Talentul lui Hemingway pentru dialog – sensurile aparte ce se ghicesc în subtext și emoțiile interesante ale unei lumi marcate de duritate – este cu adevărat remarcabil.“ (Times Literary Supplement)

„Sub formidabilă acuratețe a suprafeței, Hemingway ascunde aproape întotdeauna o dimensiune morală, care preia controlul, și o dimensiune poetică, ce se întrevede subtil între rândurile aspre ale realismului.“ (The New York Times)

„Aventuri extreme, pe pantă alunecoasă a iadului... A avea și a nu avea nu este pur și simplu un roman, este o experiență.“ (Brooklyn Daily Eagle).

Concluzia este că literatura americană este o provocare, iar întîlnirea cu ea, fie că este clasică sau contemporană, o experiență care merită trăită.

recenzie semnată de
Silvana Pătrășcanu
favorite_border Wishlist

Wishlist

Momentan nu ai produse în wishlist

favorite_border 0