• În stoc
 • Primeși comanda azi!
 • Livrare rapidă în Sibiu
 • Ridicare din librărie
 • Nou
 • Pachet

Pachet „Adolescentul” sau „Cărți pentru 18 ani” - 6 volume

Despre Pachet „Adolescentul” sau „Cărți pentru 18 ani” - 6 volume

Caracteristici Pachet „Adolescentul” sau „Cărți pentru 18 ani” - 6 volume

Categorie Acasa

Descriere Pachet „Adolescentul” sau „Cărți pentru 18 ani” - 6 volume

199,00 lei

In loc de 207,63 lei

Nicio taxa 2 zile
disponibil
Cantitate
Pe stoc

Pachetul conține

Jurnalul Annei Frank - Anne Frank

Pareri Jurnalul Annei Frank - Anne Frank

favorite_border

Pret Jurnalul Annei Frank - Anne Frank

42,00 lei
 • Nou
Hotul de carti - Markus Zusak

Pareri Hotul de carti - Markus Zusak

favorite_border

Pret Hotul de carti - Markus Zusak

42,99 lei
 • Nou
Castelul de sticla - Jeannette Walls

Pareri Castelul de sticla - Jeannette Walls

favorite_border

Pret Castelul de sticla - Jeannette Walls

38,80 lei
 • Nou
...Sa ucizi o pasare cantatoare - Harper Lee

Pareri ...Sa ucizi o pasare cantatoare - Harper Lee

favorite_border

Pret ...Sa ucizi o pasare cantatoare - Harper Lee

19,99 lei
 • Nou
De veghe in lanul de secara - J.D. Salinger

Pareri De veghe in lanul de secara - J.D. Salinger

favorite_border

Pret De veghe in lanul de secara - J.D. Salinger

Pret de baza 43,75 lei -8,75 lei 35,00 lei
 • -8,75 lei
 • Nou
Viata lui Pi. Editia 2012 - Yann Martel

Pareri Viata lui Pi. Editia 2012 - Yann Martel

favorite_border

Pret Viata lui Pi. Editia 2012 - Yann Martel

28,85 lei
 • Nou

Păreri Pachet „Adolescentul” sau „Cărți pentru 18 ani” - 6 volume

Părerea bibliotecarului

Inconsecvența este una dintre caracteristicile acestei vârste. Iar aceasta nu vine din vreo ușurință sau lipsă de interes, ci tocmai din dorința de a cuprinde cât mai mult, cât mai repede. Cărțile acestui pachet sunt ancore. 

Exact în această idee a fost este realizat și acest pachet, care poate sta pe noptiera oricărui adolescent chinuit de întrebări, neliniști și spaime (justificate, neapărat!). La 18 se trăiește foarte intens. 18 ani, nu este doar o vârstă, este o stare, iar lecturile acestea pot răspunde la întrebări, dar pot aduce altele (ceea ce este necesar și util) și pot schimba mentalități. 

Hoțul de cărți a lui Markus Zusak este o poveste despre curaj și despre bucuria pe care o aduce curajul de a fi curajos. Este o carte dureros de tristă, dar în egală măsură o demonstrație că spiritul liber și fericirea de a cunoaște nu pot fi înfrânte. În plus, este o lectură care va pune în fața adolescentului de azi lumea cumplită a Germaniei naziste a anilor 1937. 

Dacă ar fi să facem o listă cu 10 cărți obligatorii, Jurnalul Annei Frank ar fi între acestea. Anne Frank, copila de 13 ani, și jurnalul ei figurează pe mai toate listele de excelență ale veacului XX privitoare la personalități și la cărți - Cei mai importanți oameni ai secolului, Cele mai bune cărți publicate în secolul XX, Operele literare definitorii pentru același secol, ca să numim doar câteva din multele topuri stabilite de specialiști, de ziariști ori chiar de marele public. Din 1947, când s-a publicat pentru prima oară în Țările de Jos, Jurnalul Annei Frank a fost tradus în peste 65 de limbi. S-a vândut în întreaga lume în peste 30 de milioane de exemplare. 

Să ucizi o pasăre cântătoare a lui Harper Lee este o descriere a rasismului în forma lui crudă. Este un roman brutal, dar actual, care poate aduce tinerilor de azi echilibrul pe care generațiil trecute nu l-au avut. Așezat în contextul de azi, eventual chiar al campaniei (pe alocuri bizare) Black live matters, povestea poate face ordine, poate clarifica, poate edifica și forma în același timp un spirit liber, deasupra cutumelor perisate ale trecutului nu tocmai decent al oamenilor (îndrăznesc să adaug, al oamenilor indiferent de rasa și culoarea pielii lor). 

Controversată și învăluită în legende (nu, nu te va căuta FBI dacă o vei cumpăra!), De veghe în lanul de secară este o lectură clasică (aproape obligatorie) pentru adolescenți. Cartea te va introduce într-o realitate brutală, te vei regăsi într-o oarecare măsură în adolescentul inteligent, cinic și scârbit de ipocrizia din jur și vei descoperi cât de ușor poți să cazi pradă unui cerc vicios al falsității. Superioritatea ca un scut al adolescentului tipic este doar un mod de protecție față de o societate care are putea să-l rănească. De veghe în lanul de secară este o călătorie spre sine. Cu scopul descoperirii a ceea ce ești cu adevărat, nu a ceea ce vrei să pari că ești. 

Viața lui Pi este despre supraviețuire, speranță și adevăr. Printr-o conjunctură ciudată Pi ajunge pe o barcă împreună cu Richard Parker – un tigru bengalez amețit de răul de mare, o zebră oloagă, un urangutan, o hienă și un roi de gândaci și paraziți. Legea junglei funcționează și în mijlocul oceanului, iar în final tigrul și Pi rămân singuri timp de  227 de zile. Povestea este un amestec impresionant de fantastic și real, de trăiri, sentimente și interacțiune între natural și supranatural, divinitatea, în toate formele ei fiind prezentă. Finalul, impresionant, încununează toată epopeea. 

Castelul de sticlă este chiar povestea unei părți a vieții autoarei, Jeannette Walls. O familie disfuncțională, o copilărie dificilă, traumatizantă, unde iluzia era temelie și anula realitatea, cu părinți incapabili să-și protejeze copiii, dar bine intenționați, conturează o lume stranie, frustrantă și nedreaptă, din care ești conștient că trebuie să ieși, deși nu știi cum poți face asta. 

Soții Walls sunt părinții care oscilează între extreme. Își învăță  copiii să nu se teamă de nimic, să gândească liber, să fie independenți, dar sunt nomazi, nu au o casă normală, sunt flămânzi și nu au haine. Tatăl le vorbește copii lor despre istorie, fizică, vânează demoni împreună cu ei pentru a-i face să-și depășească temerile, le dăruiește stelele de pe cer de ziua lor, dar, dincolo de toate, nu este incapabil să le ofere strictul elementar, de bază.

recenzie semnată de
Silvana Pătrășcanu
favorite_border Wishlist

Wishlist

Momentan nu ai produse în wishlist

favorite_border 0